Voir cette page en français

WETECHCARE BELGIË

Digitale inclusie in België versnellen

 

In 2018 riep de Koning Boudewijnstichting digitale inclusie uit tot prioritair aandachtspunt in de strijd tegen de armoede in België. Vervolgens ging ze op zoek naar doeltreffende oplossingen in de buurlanden. Uit dat eerste contact is de vzw WeTechCare België ontstaan.

In België heeft één derde van de gezinnen met een laag inkomen nog steeds geen internetverbinding thuis. Tellen we alles op, dan zien we dat 40 % van de Belgen niet meekan met de snelle digitalisering van de maatschappij. De personen die het meeste uit deze digitale boot dreigen te vallen, zijn personen met een laag inkomen, laaggeschoolden, vrouwen tussen 55 en 74 jaar en werkzoekenden.

WeTechCare werd met de steun van de Koning Boudewijnstichting opgericht in 2019 en heeft sindsdien samenwerkingen afgesloten met grote partners zoals de stichting 4Wings en de start-up itsme ®. De pedagogische tools, opleidingen en sensibiliseringscampagnes van WeTechCare blijken waardevolle tools die digitale inclusie in België in een ongeziene stroomversnelling hebben gebracht.

ONZE AMBITIE

Digitale begeleiding voor iedereen toegankelijk maken

✅  Sensibilisering

Updates, nieuwsbrief, evenementen, lezingen, conferenties: we zetten digitale inclusie op de kaart in België, zodat iedereen zin krijgt om er zijn schouders onder te zetten !

✅ Onze pedagogische aanpak

Leuke filmpjes, quizzen, simulaties waar alles stap voor stap wordt uitgelegd, leidraden en samenvattingen: wij maken opleidingspakketten op maat van digitaal kwetsbare personen, zodat zij gebruik kunnen maken van essentiële digitale diensten.

✅  Opleiding en consultancy

Iemands digitale niveau inschatten en personen oriënteren en begeleiden naar digitale zelfstandigheid met 123Digit : met onze opleidingen kunnen digitale hulpverleners sneller en beter inspelen op de behoeften van hun doelgroep.

WeTechCare België coördineert het grensoverschrijdende Interreg-project Cross & Le@rn. Met dat project willen we een grensoverschrijdende gemeenschap van 1.000 digitale begeleiders en 22.500 eindgebruikers bereiken over een periode van twee jaar. Het programma wordt uitgevoerd in samenwerking met Technofutur Tic, Emmaüs Connect en District09.

Onze partners

NIEUWSBRIEF

Abonneer je op de nieuwsbrief van WeTechCare België !

Eén keer per maand ontvang je al onze nieuwtjes in België

Contacteer ons vandaag nog

En werk samen met ons aan een wereld waar digitale toepassingen voor iedereen een hefboom zijn voor autonomie en inclusie